L E V E L E S C S Á R D A

Debrecenben a Nagyerdő szívében kellemes környezetben, hangulatos kerthelyiségben várja Önt és barátait a LEVELES CSÁRDA ! Telefon: 30-965-7227, 52-952-813. SZÉP Kártyát, Erzsébet utalványt, hitelkártyát elfogadunk!

 

 

 

Kató néni ajánlata csak néktek aranyoskáim!

 Először finom leveskéket ajánlok:

 

1, Legényfogó leves.  Zöldséges, tejszínes csirkelevest kínálok tárkonnyal, csipetkével, pici citrommal. Biztos a hatás, nekem nyolc uram volt kedveseim,mind azt mondta, hogy ennek a levesnek nincsen párja…...................................................850

 

2, Nagyanyám receptje alapján készült  babgulyást ajánlok édeskéim, na ez a párja annak, amelyikre azt mondtam, hogy nincsen párja…………………..........1100

 

3, Tyúknak húsából főzök néktek finom  húslevest  csigatésztával, zöldségekkel….......................690

 

4, Ha  újházi tyúkhúslevest kérsz teszek a leveskédbe jó kis pipi husit is.....................................................................850

 

5, Próbáld ki a tejszínes, kapros gombalevesemet.  Általában nem mérgez.................................................................…690

 

6, Ha gyerekkel jöttél aranyoskám kérj neki pompás hideg gyümölcs levest, tejszínhabbal a tetején..............................690

 

7, Kóstold meg az  alföldi bográcsgulyásomat, egyedülálló íze tette híressé. ha akarod csípősen is főzhetem, csak üzenj a tányér taxissal.................................................................1100

 

8, A híres íróról elnevezett Jókai bablevesemet  is ajánlom kedveskéim. Füstölt csülökből, kolbásszal készítem, nagyon finom.............................................................................1100

 

Ha nem akarsz húst meg zsírosat enni akkor innen válasz:

 

9, Gombapaprikást  kínálok jó tejfölösen galuskával........1790

 

10, A Riskám friss tejéből készült sajtból csinálok néked  rántott sajtot, sült burgonyával. Tartár mártást is adok hozzá.........1890

 

11, Karfiol rózsákat párizsiasan,  tejszínes burgonya pürével kínálok…………. ..........................................................1790

 

12, Elkészítem néked a gombafejeket rántva is ha kéred, vegyes körettel adom.......................................................1790

 

13, Meleg vegyes vegetáriánus tál.  (rántott sajt, karfiol rózsák párizsiasan, rántott gomba, tejszínes burgonyapürével, őszibarackkal)................................................................1990

 

 

Halakból készült ételeket kínálok néktek aranyoskáim:

 

14, Hortobágyi ponty halászlé. A harmadik uram nagy orvhalász volt, tőle tanultam meg ezt főzni. Ha tudok egy kis belszervet is csempészek bele néked...............................1250

 

15, A halászlevet harcsa filével is kérheted, ha nem akarsz azokkal a csúnya szálkákkal bajlódni.................................1390

 

16, A korhely halászlé nagyon finom pikáns ízű, babérlevéllel, mustárral, tejföllel készítem. Adhatom jó csípősen is..........1450

 

17, Pontyot rántva kínálok sült burgonyával, tartár mártással........................................................................1890

 

18, A hetedik uram a harcsapaprikást túrós csuszával ette mindég, jól is lakott.........................................................2190

 

19, Roston sült harcsafilét kerti salátákkal, pikáns öntettel, reszelt sajttal ajánlom......................................................1990

 

20, Rántott harcsafilé  petrezselymes burgonyával. Nyugodtan eheted, mert azokat a ronda szúrós szálkákat kivettem belőle.............................................................................1990

 

21, A pisztrángot egészben sütve  készítem, friss salátákkal, sült burgonyával tálalom........................................................2600

 

Amit itt kínálok az készétel, ha kéred csak tálalnom kell:

 

22, Ajánlom az ízletes debreceni töltött káposztámat, egy kis füstölt szalonnát is darálok bele és jó tejfölösen adom, kolbásszal a tetején……………………..…......................1890

 

23, Ha szereted a pacalpörköltet  kérheted simán főtt burgonyával...................................................................1790

 

24, vagy így:   füstöltcsülkös pacalpörkölt túrós csuszával…...................................................................2150

 

25, A marhapörköltöt egy kis vörös borral megbolondítom, galuskával tálalom...........................................................1850

 

26, Főtt, füstölt csülköt  kínálok néktek kedveseim. Ha valamelyik uram gyengélkedett mindig ezt adtam neki. Lila hagymával, majonézes tormával mustárral tálalom.............1890

 

Most olyan ételeket ajánlok édeseim amit rendeléskor frissen sütök:

 

27, Könnyű finom étel a  roston sült jércemell steak. Friss salátákkal tálalom pikáns öntettel, reszelt sajttal a tetején....1890

 

28, Polpetti.  Pulykának mellehúsát felszeletelem, megtöltöm sajttal, sonkával s felgöngyölöm. Kirántva kapod vegyes körettel...........................................................................1990

 

29, A bakonyi pulykamell  receptjét egyik sógornőmtől tanultam.  A füstölt szalonna zsírjában kisütött hússzeleteket fehérboros, paprikás gombamártásban párolom, tejfölt teszek rá és tojásos galuskával tálalom............................................1890

 

30, Igazi nyári ízekre lelsz ha kapros juhtúróval töltött pulykamellet kérsz, rántva készítem, vegyes körettel tálalom..........................................................................1990

 

31, A fokhagymás cigánypecsenye receptjét Bözsike barátnőmtől tanultam. Ő sokáig volt főszakács az Aranybikában. (Tudod az a nagy híres szálloda.)

   Fokhagymásan tarjából készítem, kakastaréjt meg sült krumplit is adok hozzá...................................................1890

 

32, Bécsi szelet.  De nehogy azt hidd, hogy feláldoztam érte a Riskámat, a kedvenc tehenemet. Úgyhogy disznóhúsból kapod sült krumplival………..........................……...................1890

 

33, A drága húgomról neveztem el az Erzsébet szeletet.  Két hús közé teszek néked sajtot meg jó féle házi füstölt kolbászt. Kirántom és vegyes körettel adom….................................1990

 

34, A negyedik uram Brassói volt, de azt mondta ott nem ismerték a brassói aprópecsenyét.  Zöldborsóval jó fokhagymásan készítem, sült burgonyával.........................1890

 

35, Az ötödik uram mindenben a fiatalt szerette (el is hagyott). Még a disznó húsba is.  Ezért kért mindig ropogós bőrös malacpecsenyét.  Burgonyapürével meg párolt lila káposztával tálalom………….............................................................1890 

 

36, Aranyoskáim kóstoljátok meg a leveles csárdapecsenyét.  Ez a főnököm kedvence is (Áldott jó ember). Sertéskaraj szeleteket sütök neki és sonkás, füstölt kolbászos, kukoricás, gombás, kicsit lecsós ragut teszek rá. Még reszelt sajttal is meghintem.  (Igényes a lelkem). Sült krumplival tálalom.....1990

 

37, Tán a hatodik uram volt  erdélyi, fatányéros  kaját kért állandóan. Tettem rá neki 3 szelet húst: csirkét, sertést meg bélszínt. Vegyes körettel ette a torkos...............................2290

 

38, Kapros juhtúróval, füstölt csülökkel töltött lepcsánka. Ez egy laktató nagyon finom étel aranyoskáim. Friss vegyes salátával (öntettel, reszelt sajttal) sült burgonyával adom.....1890

 

39, Volt egy smucig sógorom. Aki olyan smucig vót, hogy a skótok beiratkozhattak volna hozzá ipari tanulónak. De a hasán sose spórolt. Az ő kedvence a bélszín szeletek magyaróvári módra volt. Rakok a bélszínre gombát meg sonkát és sajtot olvasztok rá. Sült burgonyával tálalom..............................2990

 

40, A második uram sokat járt külföldre, ő hozta valahonnan a bélszíncsíkok „stroganoff” módra  receptjét. Teszek bele gombát, csemege uborkát, mustárt, meg tejfölt is. Igazi pikáns kaja, vegyes körettel tálalom............................................2890

 

 41, Lássátok aranyoskáim, hogy én is konyítok a konyhai dógokhoz egy kicsit, kitaláltam néktek egy finom kaját, így neveztem el:  Bélszín „Nagyerdő” módra. A bélszín szeletek közé teszek füstölt kolbászos sajtos tölteléket, gombás

paprikás raguban párolom. Tálaláskor reszelt sajtot is teszek rá és tojásos galuskával tálalom. Na, jól hangzik ? Hát még milyen finom.............................................................................3200

   

 42, Ha többen vagytok aranyoskáim kérjetek Leveles csárda tálat 4 személy részére. Teszek rá néktek sajttal-sonkával göngyölt pulykamellet rántva, fokhagymás cigánypecsenyét, rántott szeletet, ropogós bőrös malacpecsenyét, tükör tojást.

Bő vegyes körettel tálalom...............................................7700

 

43, Ugyanez a Leveles csárda tál 2 személy részére ……..3850

 

Ezekhez a finomságokhoz ajánlok néktek salátákat meg savanyúságokat:

 

44, Friss kerti zöld salátákat össze vágok, pikáns öntetet teszek rá és még reszelt sajttal is megszórom.................................790

45, Tejfölös, kapros uborkasaláta................. 450

46, Hagymás paradicsom saláta.....................450

47, Házi káposzta saláta.................................450

48, Kovászos uborka......................................450

49, Cecei csipős almapaprika........................450

50, Vegyes saláta tál......................................590

 

Tészták - desszeretek:

51, Bolognai spagetti...................................1100

52, Spagetti milánói módra..........................1100

53, Tepertős túróscsusza..............................1100

54, Kapros, juhtúrós galuska........................1100

55, Somlói galuska.........................................790

56, Túrós palacsinta vanilia mártással, őszibarackkal.................................................790

57, Izes palacsinta..........................................690

58, Gundel palacsinta....................................790

59, Fagylaltkehely gyümölccsel, tejszinhabbal..................................................790



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 7
Heti: 37
Havi: 232
Össz.: 133 692

Látogatottság növelés
Oldal: Étlap
L E V E L E S C S Á R D A - © 2008 - 2024 - levelescsarda.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »