Kató néni ajánlata csak néktek aranyoskáim!
Először finom leveskéket ajánlok:
1, Legényfogó leves. Zöldséges, tejszínes csirkelevest kínálok tárkonnyal, csipetkével, pici citrommal. Biztos a hatás, nekem nyolc uram volt kedveseim,mind azt mondta, hogy ennek a levesnek nincsen párja…...................................................850
2, Nagyanyám receptje alapján készült babgulyást ajánlok édeskéim, na ez a párja annak, amelyikre azt mondtam, hogy nincsen párja…………………..........1100
3, Tyúknak húsából főzök néktek finom húslevest csigatésztával, zöldségekkel….......................690
4, Ha újházi tyúkhúslevest kérsz teszek a leveskédbe jó kis pipi husit is.....................................................................850
5, Próbáld ki a tejszínes, kapros gombalevesemet. Általában nem mérgez.................................................................…690
6, Ha gyerekkel jöttél aranyoskám kérj neki pompás hideg gyümölcs levest, tejszínhabbal a tetején..............................690
7, Kóstold meg az alföldi bográcsgulyásomat, egyedülálló íze tette híressé. ha akarod csípősen is főzhetem, csak üzenj a tányér taxissal.................................................................1100
8, A híres íróról elnevezett Jókai bablevesemet is ajánlom kedveskéim. Füstölt csülökből, kolbásszal készítem, nagyon finom.............................................................................1100
Ha nem akarsz húst meg zsírosat enni akkor innen válasz:
9, Gombapaprikást kínálok jó tejfölösen galuskával........1790
10, A Riskám friss tejéből készült sajtból csinálok néked rántott sajtot, sült burgonyával. Tartár mártást is adok hozzá.........1890
11, Karfiol rózsákat párizsiasan, tejszínes burgonya pürével kínálok…………. ..........................................................1790
12, Elkészítem néked a gombafejeket rántva is ha kéred, vegyes körettel adom.......................................................1790
13, Meleg vegyes vegetáriánus tál. (rántott sajt, karfiol rózsák párizsiasan, rántott gomba, tejszínes burgonyapürével, őszibarackkal)................................................................1990
Halakból készült ételeket kínálok néktek aranyoskáim:
14, Hortobágyi ponty halászlé. A harmadik uram nagy orvhalász volt, tőle tanultam meg ezt főzni. Ha tudok egy kis belszervet is csempészek bele néked...............................1250
15, A halászlevet harcsa filével is kérheted, ha nem akarsz azokkal a csúnya szálkákkal bajlódni.................................1390
16, A korhely halászlé nagyon finom pikáns ízű, babérlevéllel, mustárral, tejföllel készítem. Adhatom jó csípősen is..........1450
17, Pontyot rántva kínálok sült burgonyával, tartár mártással........................................................................1890
18, A hetedik uram a harcsapaprikást túrós csuszával ette mindég, jól is lakott.........................................................2190
19, Roston sült harcsafilét kerti salátákkal, pikáns öntettel, reszelt sajttal ajánlom......................................................1990
20, Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával. Nyugodtan eheted, mert azokat a ronda szúrós szálkákat kivettem belőle.............................................................................1990
21, A pisztrángot egészben sütve készítem, friss salátákkal, sült burgonyával tálalom........................................................2600
Amit itt kínálok az készétel, ha kéred csak tálalnom kell:
22, Ajánlom az ízletes debreceni töltött káposztámat, egy kis füstölt szalonnát is darálok bele és jó tejfölösen adom, kolbásszal a tetején……………………..…......................1890
23, Ha szereted a pacalpörköltet kérheted simán főtt burgonyával...................................................................1790
24, vagy így: füstöltcsülkös pacalpörkölt túrós csuszával…...................................................................2150
25, A marhapörköltöt egy kis vörös borral megbolondítom, galuskával tálalom...........................................................1850
26, Főtt, füstölt csülköt kínálok néktek kedveseim. Ha valamelyik uram gyengélkedett mindig ezt adtam neki. Lila hagymával, majonézes tormával mustárral tálalom.............1890
Most olyan ételeket ajánlok édeseim amit rendeléskor frissen sütök:
27, Könnyű finom étel a roston sült jércemell steak. Friss salátákkal tálalom pikáns öntettel, reszelt sajttal a tetején....1890
28, Polpetti. Pulykának mellehúsát felszeletelem, megtöltöm sajttal, sonkával s felgöngyölöm. Kirántva kapod vegyes körettel...........................................................................1990
29, A bakonyi pulykamell receptjét egyik sógornőmtől tanultam. A füstölt szalonna zsírjában kisütött hússzeleteket fehérboros, paprikás gombamártásban párolom, tejfölt teszek rá és tojásos galuskával tálalom............................................1890
30, Igazi nyári ízekre lelsz ha kapros juhtúróval töltött pulykamellet kérsz, rántva készítem, vegyes körettel tálalom..........................................................................1990
31, A fokhagymás cigánypecsenye receptjét Bözsike barátnőmtől tanultam. Ő sokáig volt főszakács az Aranybikában. (Tudod az a nagy híres szálloda.)
Fokhagymásan tarjából készítem, kakastaréjt meg sült krumplit is adok hozzá...................................................1890
32, Bécsi szelet. De nehogy azt hidd, hogy feláldoztam érte a Riskámat, a kedvenc tehenemet. Úgyhogy disznóhúsból kapod sült krumplival………..........................……...................1890
33, A drága húgomról neveztem el az Erzsébet szeletet. Két hús közé teszek néked sajtot meg jó féle házi füstölt kolbászt. Kirántom és vegyes körettel adom….................................1990
34, A negyedik uram Brassói volt, de azt mondta ott nem ismerték a brassói aprópecsenyét. Zöldborsóval jó fokhagymásan készítem, sült burgonyával.........................1890
35, Az ötödik uram mindenben a fiatalt szerette (el is hagyott). Még a disznó húsba is. Ezért kért mindig ropogós bőrös malacpecsenyét. Burgonyapürével meg párolt lila káposztával tálalom………….............................................................1890
36, Aranyoskáim kóstoljátok meg a leveles csárdapecsenyét. Ez a főnököm kedvence is (Áldott jó ember). Sertéskaraj szeleteket sütök neki és sonkás, füstölt kolbászos, kukoricás, gombás, kicsit lecsós ragut teszek rá. Még reszelt sajttal is meghintem. (Igényes a lelkem). Sült krumplival tálalom.....1990
37, Tán a hatodik uram volt erdélyi, fatányéros kaját kért állandóan. Tettem rá neki 3 szelet húst: csirkét, sertést meg bélszínt. Vegyes körettel ette a torkos...............................2290
38, Kapros juhtúróval, füstölt csülökkel töltött lepcsánka. Ez egy laktató nagyon finom étel aranyoskáim. Friss vegyes salátával (öntettel, reszelt sajttal) sült burgonyával adom.....1890
39, Volt egy smucig sógorom. Aki olyan smucig vót, hogy a skótok beiratkozhattak volna hozzá ipari tanulónak. De a hasán sose spórolt. Az ő kedvence a bélszín szeletek magyaróvári módra volt. Rakok a bélszínre gombát meg sonkát és sajtot olvasztok rá. Sült burgonyával tálalom..............................2990
40, A második uram sokat járt külföldre, ő hozta valahonnan a bélszíncsíkok „stroganoff” módra receptjét. Teszek bele gombát, csemege uborkát, mustárt, meg tejfölt is. Igazi pikáns kaja, vegyes körettel tálalom............................................2890
41, Lássátok aranyoskáim, hogy én is konyítok a konyhai dógokhoz egy kicsit, kitaláltam néktek egy finom kaját, így neveztem el: Bélszín „Nagyerdő” módra. A bélszín szeletek közé teszek füstölt kolbászos sajtos tölteléket, gombás
paprikás raguban párolom. Tálaláskor reszelt sajtot is teszek rá és tojásos galuskával tálalom. Na, jól hangzik ? Hát még milyen finom.............................................................................3200
42, Ha többen vagytok aranyoskáim kérjetek Leveles csárda tálat 4 személy részére. Teszek rá néktek sajttal-sonkával göngyölt pulykamellet rántva, fokhagymás cigánypecsenyét, rántott szeletet, ropogós bőrös malacpecsenyét, tükör tojást.
Bő vegyes körettel tálalom...............................................7700
43, Ugyanez a Leveles csárda tál 2 személy részére ……..3850
Ezekhez a finomságokhoz ajánlok néktek salátákat meg savanyúságokat:
44, Friss kerti zöld salátákat össze vágok, pikáns öntetet teszek rá és még reszelt sajttal is megszórom.................................790
45, Tejfölös, kapros uborkasaláta................. 450
46, Hagymás paradicsom saláta.....................450
47, Házi káposzta saláta.................................450
48, Kovászos uborka......................................450
49, Cecei csipős almapaprika........................450
50, Vegyes saláta tál......................................590
Tészták - desszeretek:
51, Bolognai spagetti...................................1100
52, Spagetti milánói módra..........................1100
53, Tepertős túróscsusza..............................1100
54, Kapros, juhtúrós galuska........................1100
55, Somlói galuska.........................................790
56, Túrós palacsinta vanilia mártással, őszibarackkal.................................................790
57, Izes palacsinta..........................................690
58, Gundel palacsinta....................................790
59, Fagylaltkehely gyümölccsel, tejszinhabbal..................................................790